Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både lek och allvarpå ungdomsgården

På ungdomsgården i Ställdalen blandas lek och allvar. Hasse Hellström från räddningstjänsten fick barnen att stanna upp en stund för att lära sig mer om brandsäkerhet.

Annons
Hasse Hellström, från räddningstjänsten i Kopparberg besökte ungdomsgården i Ställdalen för att lära barnen om bransäkerhet.Bild: annika nygren-berg

Skohögen innanför dörren är stor. Skratt och skoj blandas med doften av chips. Med andra ord en vanlig tisdag på ungdomsgården i Ställdalen.

Vanligtvis besöker ett trettiotal barn och ungdomar, från förskoleklass till årskurs sex, ungdomsgården varje tisdag. Förkylningstider har dock gjort att det just den här gången är lite manfall.

Efter att ha flyttat runt lite finns ungdomsgården numera i lokalen som hemtjänsten tidigare huserade i, och det är gott om utrymme.

Nere i källaren finns möjlighet att spela innebandy och hoppa hopprep. I ett rum finns en kuddhörna och i ett annat en soffa att slappa i. I köket kan alla handla godis och i det stora rummet finns tillgång till allehanda pyssel och spel.

– Det är här man träffar kompisar, pysslar, har kul och leker, säger Ida Andersson och hennes kompisar Linn Hjalmar, och Jessie Mcleod, alla flitiga besökare.

– Hemma får man inte hoppa hopprep inomhus. Det få man här, och det är bra, konstaterar Emilia Holz.

Det är Ställdalens AIK som håller i verksamheten. Viktoria Jägerström finns på plats varje gång och övriga engagerade går på ett rullande femveckorsschema.

Några gånger per år försöker ungdomsgården hitta på något extra, förutom lek och pyssel. Den här gången var det räddningstjänsten som kom på besök för att berätta om hur man kan undvika bränder och vad man ska göra om det ändå börjar att brinna.

Barnen lyssnade uppmärksamt på informationen och svarade ivrigt på brandförmannen Hasse Hellströms frågor.

Hasse Hellström berättar om brand och branskydd.
Linn Hjalmar ritar. På väggen bakom henne sitter de ungdomsgårdens regler, vilka alla tillsammans hjälp till att ta fram.
Innebandy i källaren är populärt.
William Berg målar ett hjärta till sin pappa. Storebror Samuel tittar på.
Maja Andersson och Emilia Holz passade på att hoppa hopprep i källaren.
Cornelia Lagerlöf handlar godis av ledaren Sofia Landmark.

Mer läsning

Annons