Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badet öppnas igen senast torsdag

Badanläggningen vid Gillersklack norr om Kopparberg kommer att öppnas igen. Det är det besked Ljusnarsbergs kommun fick på tisdagen.

Annons

– Jag har pratat med Stefaan Lehoucq på telefon, säger Bo Wallströmer, ekonomichef i Ljusnarsbergs kommun. Han sade då att han tänker öppna badet senast på torsdag den här veckan.

Badanläggningen har varitstängd några dagar med anledning av bolaget Klacken BVBA:s konkurs. Bolagets personal har skött badet, men inte längre eftersom all personal arbetsbefriats av konkursförvaltaren.

Klackens ägare, StefaanLehoucq, äger också Lehoucq Fastighetsbolag i Kopparberg, som på entreprenad driver badet åt kommunen. Fastighetsbolaget äger ett antal uthyrningsstugor, ytterligare några byggnader och pistmaskiner. Däremot har bolaget inte haft några anställda.

– Jag vet inte vem eller vilka som ska sköta badet. Men jag utgår från att entreprenören kommer att anställa personal. Jag har heller ingen uppgift om vilket bolag som ska ta över efter konkursen, säger kommunens ekonomichef.

Han menar att det inte är kommunens sak hur bolagets ägare tänker sig framtiden för Gillersklack. Kommunens intresse i första hand ligger i badet.

– Prioritet ett för kommunen är att badet öppnas igen. Vi väntar och ser vad som händer den här veckan, säger Wallströmer. Kommer inte badet igång får vi ta en diskussion om hur vi ska ställa oss till badet i fortsättningen. Men då blir det en politisk fråga.

NA har försökt att nå Stefaan Lehoucq, som befinner sig hemma i Belgien, för en kommentar. Men han har inte svarat i telefon.

Mer läsning

Annons