Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badsugna elever på årets simskola

Under två intensiva veckor är det full fart i sjön Sågdammen. Då anordnar Ställdalens AIK simskola för barn i alla åldrar.
– Då kör vi! ropar ledaren Camilla Eliasson.

Annons
Populär lek. Edolf Larsson, Jesper Davidsson, Lukas Fältholm och Emma Davidsson letar leksaker på sjöns botten. Det hjälper dem att få vattenvana. Foto:Elin Kjellin

Ett gäng badsugna barn rusar ned mot vattnet. Ledaren Emma Kalajoki kastar ut ringar i vattnet som barnen sedan får leta efter.

Koka kaffe

Under de två veckorna får de lära sig att flyta, doppa huvudet och ”koka kaffe”. De har även fått prova att simma med flytväst och kläder. Några av dem har även tagit simmärken.

– Jag har tagit Dopparen. Fröken höll ner en grej och så fick man kolla vad det var för färg under ytan, berättar Lukas Fältholm.

Indivuell hjälp

– Alla barn får vara i gång och blir sedda hela tiden. Det är mycket lek och bus och det viktigaste är att det är kul. Samtidigt har de lärt sig väldigt mycket på de här två veckorna.

För Camilla Eliasson är det fjärde året som ledare. Hon tycker det är roligt att se hur barnen utvecklas.

– Vissa vågar till en början knappt doppa sig, men så helt plötsligt släpper det, säger hon.

På fredag är det avslutning och då får barnen visa upp sina nya kunskaper för nära och kära.

Efterlängtade märken

Det blir diplomutdelning och bjuds på korv och godisregn. Och så klart det viktigaste av allt, barnen får sina efterlängtade och välförtjänta märken.

Plask och lek. Jesper Davidsson plaskar med benen från bryggan. Simläraren Emma Kalajoki är med och övervakar hela tiden. Foto: Elin Kjellin
Lite läskigt. Camillla Eliasson lär Bianca Lundholm att doppa ansiktet. Bianca doppar det, men kommer raskt upp igen. Foto: Elin Kjellin

Mer läsning

Annons