Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara 4 av 18 seniorlägenheter uthyrda

Bara fyra lägenheter i det nya seniorboendet är uthyrda. Exakt hur hög hyran blir är inte klart ännu och detta faktum tror kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S) har stor betydelse i sammanhanget.

Annons
Bara 4 av 18 lägenheter i det nya seniorboendet är uthyrda hittills.

– Jag tror att många äldre människor är försiktiga med att flytta in i en lägenhet med en preliminär hyra, säger Johansson.

Det är Statens bostadsomvandling, SBO, som genomfört ombyggnationen av fastigheten Kyrkvägen 11 till seniorboende. Och Johansson känner ingen oro för att lägenheterna inte kommer att hyras ut i framtiden.

– Enligt SBO som gjort sådana här byggen med seniorboenden i andra liknande kommuner som vår så brukar det ta ett år innan uthyrningen kommer igång, säger Johansson.

Det har talats om månadshyror i de största lägenheterna på uppemot 7000 kronor. Nu pekar beräkningar på att hyrorna blir lägre.

– Den exakta uträkningen för SBO:s byggkostnad är inte sammanställd, men vi gissar på att månadshyrorna hamnar på 6500 kronor max, säger kommunchef Bo Wallströmer.

Den beräknade

byggkostnaden för SBO var 21 miljoner kronor. Ljusnarsbergs kommun hyr nu fastigheten av SBO på ett 20-årskontrakt och kommunen sköter sedan uthyrningen till privatpersoner. En informationskampanj planeras nu av kommunen för att fylla det nya seniorboendet.

Mer läsning

Annons