Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beredd att satsa 2,5 miljoner

Ljusnarsbergs kommun tar ett lån på som mest 2,5 miljoner kronor för att köpa bowlingutrustning till den gamla Konsumfastigheten i Kopparberg. Kommunfullmäktige tog beslutet på torsdagskvällen efter att partierna sagt sitt i frågan.

Annons

– Vi tycks inte vara helt överens, sade Hans Hedborg (C). Men vi kommer att få en ny aktivitet som jag tror blir värdefull för invånarna.

Hendrik Bijloo, Kraftsamling för Ljusnarsberg, yrkade inledningsvis på avslag. Han menade att Ljusnarshallen är i stort behov av upprustning. Han påpekade också att framtiden för simhallen i Gillersklack är oviss.

”Otydlig finansiering”

– Hur köp av bowlingutrustning ska finansieras är otydlig, sade han. Det finns heller inte utrymme för kommunen att satsa 120 000 kronor per år på bowlinghallen.

Ingemar Javinder (S) påpekade att det är viktigt att kommunen försäkrar sig om att den äger bowlingutrustningen, som ska hyras ut till Konsumfastighetens ägare.

– Jag håller med Hendrik Bijloo att det också behövs åtgärder i Ljusnarshallen, sade so-cialdemokraten. Men det ena utesluter inte det andra.

Gert Stark (S) påminde ledamöterna om att det finns ritningsförslag på hur Ljusnarshallen kan handikappanpassas. Han lovade att inte släppa taget i den frågan.

Vann inget gehör

Hendrik Bijloo insåg under debatten att hans yrkande om avslag inte skulle vinna gehör. Då ändrade han sig och ville ha ett tillägg att kommunens årliga kostnad på 120 000 kronor läggs i allmänna utskottets budget. Men förslaget vann in-get gehör.

Fullmäktiges beslut gäller under förutsättning att planerna på att bygga samlingsrum, restaurang och om möjligt uteservering och affärslokaler i Konsumfastigheten genomförs.

Mer läsning

Annons