Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildelever tolkar konstverk

Under januari hänger tolkningar av kända konstnärer i utställningshallen Blå soffan. Verken kommer från elever på utbildningen till bildlärare på Örebro universitet.

Annons
Emelie Levin, Lova Viktorsson och Kata Säfve är tre av de bildelever som ställer ut sina konstverk hos konsklubben Blå soffan under januari. Här sitter de på just den blå soffan.

Inriktningen bildlärare är tre terminer inom lärarutbildningen, och utställarna har just avslutat termin två. En uppgift var att göra egna tolkningar av kända konstverk, parafraser. Dessa klär en hel vägg i hallen, och det går att känna igen många av verken. Men konstnärerna har lagt till egna detaljer i bilderna.

Egna verk

I avdelningen för stilleben har eleverna fått prova gammal teknik med äggtempera som grund och oljefärg i skikt. Dessutom finns också elevernas egna verk med på utställningen.

Emelie Levin har målat en lyckligt skrattande kvinna från Gambia.

– Jag träffade henne under en musikkurs jag gick där för två år sedan, berättar Emelie.

Lova Viktorsson har gjort ett konstverk av eltejp direkt på väggen. Mönstret föreställer en bakgrund, och framför har hon placerat ut tuschteckningar av flickor som har fått namnen Lola, Rut och Siv.

– Jag brukar sitta och rita dessa mönster, så jag tänkte att de kunde vara bakgrunden för flickorna, berättar Lova.

Påverkad och bevarad skog

Kata Säfve ställer ut två foton föreställande ett sagoväsen i en gammelskog respektive skog som påverkats av människan. Sagoväsendet tyck trivas bättre i gammelskogen.

– Hon befinner sig i Skepphultaskogen i Sydnärke, som är en oskyddad gammelskog. Bilderna vill visa på skillnaden mellan den påverkade skogen och den bevarade skogen, och vid vikten av att behålla vår gammelskog, berättar Kata.

Katarina Hanslep

0580 198 90

[email protected]

Utställningen kommer att pågå fram till den 23 januari och vara öppen mellan klockan 11 och 14 lördagar och söndagar och onsdagar mellan klockan 17 och 18.30.

Mer läsning

Annons