Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: 70 barn och ungdomar tävlade

Loppet har legat i träda sedan 2008, men har nu återuppstått i ny tappning - Lilla Kopparbergsloppet. Med 70-talet deltagare blev det också en succé, konstaterar arrangörerna.

Annons
Lilla Kopparbergsloppet lockade många. Först ut var de allra yngsta, fyraåringarna. De tog sig an 500-meterssträckan med målmedvetna steg.

Stämningen var på topp när det allra första Lilla Kopparbergsloppet arrangerades i tisdags kväll. Finnkullberget var platsen och deltagarna hade tre distanser att tillgå. 500 meter för de yngsta deltagarna och 1 respektive 2,5 kilometer för de äldre.

I startledet värmdes det upp och när startskottet gick bar det iväg ut i terrängen. Och fort gick det. Alla tog i ordentligt och det var trötta ansikten som korsade mållinjen efter fullbordat lopp.

– Vi kom i mål nästan samtidigt, sa kompisarna Elliot Norling Martinsson och Erik Gerdtsson i samband med medaljutdelningen.

Taktiken hade de lagt upp innan loppet. Att öka tempot efter första kurvan, ta ledningen och gå först över mållinjen. Något de också lyckades med.

– Men det var jobbigt. Jag fick nästan ont i magen, konstaterade Erik.

Tidigare var Kopparbergsloppet en tävling i ”stads”-miljö för såväl barn som vuxna. Något som krävde en hel del arbete av arrangörerna. Föreningen vill nu satsa mer på sommarsporter, som exempelvis löpning. Lilla Kopparbergsloppet kan därför sägas vara startskottet på den satsningen.

– Eftersom det är ett terränglopp är det enklare att arrangera. Vi hoppas också kunna arrangera lopp för äldre löpare, säger föreningens David Gerdtsson.

Webhake: Fler bilder på na.se/ljusnarsberg

Martin Hedborg var först över målstrecket i sin klass.
Förstagångslöparen Maja Gustavsson från Löa hjälpte kompisen och andragångslöparen Ninni Ahlén med nummerlappen.
Liam Kromm var taggad inför loppet.
Kopparberg IF:s David Gerdtsson körde en snabb uppvärmning innan starten.
Startklar skara.
Full fart från start.
Lilla Kopparbergsloppet är en tävling i terrängmiljö.
Joel Kromm sprang snabbt i terrängen.
Med målet i sikte.
Findus korsar mållinjen, ivrigt påhejad av sina kamrater.
Jesper Davidsson fick, likt alla tävlande, en medalj för sin insats.

Mer läsning

Annons