Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå känslor i Bångbro

Det är öl, svett och blues för hela slanten. Trickbag står på scen och Tommy Mobergs stämma ekar ut i lokalen där den möter publikens jubel. Skärtorsdagsblues ljuder i Bångbro.

Annons
Blues i Bångbro. Tommy Moberg och Trickbag. På gitarr Tommi Leino. Vid trummorna Michael Johansson.

– Jag har fått berättat för mig om de dåliga kvarteren här i Bångbro med dålig sprit och otrogna fruntimmer. Sådant kräver en blues, säger Tommy och killarna i Trickbag sätter i gång.

Det är fullt av människor i Folkets hus. Det dansas, pratas och diggas till musiken. Många av besökarna är från Kopparberg och grannorterna. Andra har rest lite längre.

– Vi har åkt från Norge för att höra Sven Zetterberg. En av våra favoriter, säger Rita Gulliksen som tagit position nära scenen tillsammans med kamraten Wenche Mevik.

Bra uppvärmning

Klockan har tickat på och det börjar bli ganska sent på kvällen. Killarna i förbandet Just Started Rollin har redan öst på i säkert en timme på scenen och publiken är ordentligt uppvärmd.

– Det är nostalgi. Vi hade vår allra första konsert just här i Bångbro på skärtorsdagen för tre år sedan, berättar Michael Andersson i Just Started Rollin.

I bandet ingår även Isak Sandvik och Christoffer Karlsson.

– Först hette vi Youngsters blues. Det var farsan som kom på det för att vi skulle heta något till första konserten. Men det bytte vi snart ut, säger Christoffer.

Londonbon Steve Weston har precis avverkat ett munspelssolo som nu inbringar ett ljudligt bifall från publiken.

– I kväll Bångbro, i morgon Sundsvall. Sedan drar vi till Finland och därefter till Kalifornien USA, säger Trickbags Lars Näsman.

Blues på hemmaplan

Sven Zetterberg, blueslegend och officiell ambassadör för Ljusnarsbergs kommun, har redan gjort några scenframträdanden tillsammans med Just Started Rollin. Strax ska han upp på scenen igen, nu med killarna i Trickbag.

– Jag spelar på hemmaplan i kväll, säger Sven som är uppväxt i Kopparberg.

På scenen avstannar inte musiken en enda sekund. Tommy Moberg tänker inte spara på energin. Helt klart finns det blues i Bångbro.

Just Started Rollin on stage. Isak Sandvik, Michael Andersson, Christoffer Karlsson och gästartist Sven Zetterberg.
Bångbro-blues. Tommy Moberg och Steve Weston.
Ung och avskalad blues. Isak Sandvik, Michael Andersson och Christoffer Karlsson i Just Started Rollin.
Tommy Moberg, en bluesveteran med såväl intensitet som utstrålning.
Tommy Moberg och Trickbag. På gitarr Tommi Leino. Vid trummorna Michael Johansson.
Bröderna Tomas Pettersson och Freddy Persson gillar bluesen.
Mr Blues, Sven Zetterberg.
Steve Weston på munspel.
Anna Lundgren och Mikael Lecerop hjälper till att sjunga med Tommy Moberg.
Tommi Leino på gitarr.
Vi var där. Irene Ikonen, Jan Kulmala, Jens Pettersson och Marita Forsberg.
Vi var där. Wenche Mevik och Rita Gulliksen.
Vi var där. Lola Stark och Anna Lundgren.

TRICKBAG

Med 18 år på scenen har Trickbag etablerat ett namn inom genren blues och rhythm´ n´blues. Bandets grunduppsättning i dag är Tommy Moberg och Lars Näsman. Turnerar med dem just nu gör Steve Weston, Tommi Leino och Michael Johansson. Med fyra fullängds­plattor och en femte cd på gång är bandet fortfarande hög­aktuellt i bluessammanhang. Skärtors­dagens konsert var Trickbags andra spelning i Bångbro.

JUST STARTED ROLLIN

Hösten 2008 startade Isak Sandvik, Michael Andersson och Christoffer Karlsson bluesbandet som senare skulle få namnet Just Started Rollin. Just nu arbetar killarna med sin allra första cd-platta. Sven Zetterberg är mentor till gruppen och han är även med på några av spåren på skivan som släpps till sommaren. Den 20 oktober spelar Just Started Rollin på M/S Viking Cinderella på kryssningen Blues at see.

Mer läsning

Annons