Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluesförening får 50 000 kronor

Kopparbergs rock- och bluesförening har tilldelats 50 000 kronor i EU-bidrag från Leader Bergslagen. Pengarna ska gå till en upprustning av amfiteatern i Bångbro.

Annons

– Den ska heta Bångbro kulturarena, säger Sören Karlsson, ordförande och musikansvarig i Kopparberg rock och blues.

I dag finns inte scenen vid amfiteatern kvar, den ska byggas upp på nytt. Det behöver också rensas undan sly och buskar vid området. Men bidraget kommer att användas till att kontakta olika personfirmor och företag och se vad deras anbud hamnar på.

– Ekonomin styr vad som kommer att hända med platsen men vi vill gynna våra lokala bygghandlare och snickare så att alla i bygden får del av det här, säger Sören Karlsson.

Idén till att rusta upp amfiteatern i Bångbro fick rock- och bluesföreningen av turistbyrån Guld Äventyr som år 2014 arrangerar guldvaskar VM i Kopparberg.

Klart 2013

– De ville att vi skulle vara med och hjälpa till att arrangera artister, ljud och ljus till tävlingarna, säger Sören Karlsson.

Han berättar att amfiteatern beräknas stå färdig för användande redan 2013 och att den kommer att fortsätta användas även efter guldvaskar-VM.

– Den kan användas till allt från ungdomsarrangemang, sportföreningar och teater till gammeldans, säger han.

Mer läsning

Annons