Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende förlorar sina insatser

Bostadsrättsföreningen Centrum i Ställdalen har försatts i konkurs. Det innebär att föreningen upphör och att de som fram till nu ägt en bostadsrätt förlorar sina insatser. Ingen tvingas dock flytta på grund av konkursen.

Annons

– Alla som bor i husen får bo kvar. Jag kommer att driva fastigheterna vidare tills jag hittar en köpare.

Det säger advokat Anders Sjöstedt i Stockholm som utsetts till konkursförvaltare av Stockholms tingsrätt där konkursen handläggs.

Orsaken till konkursen ligger i svårigheterna att hitta hyresgäster till de 56 lägenheter som finns i de tre husen längs Ställbergsvägen. I dagens läge är det bara 14 lägenheter som är bebodda.

– Det säger sig självt att det inte går att driva verksamheten. Utgifterna överstiger mångfalt kostnaderna, säger Sven Olofsson som varit ordförande i föreningen under senare år.

Fåtal kvar

Föreningen har under längre tid kämpat för att hålla ekonomin. Bland annat genom kontakter med såväl kommunen som med fordringsägarna. Så sent som i februari i år gjordes en överenskommelse med Fortum, men till slut gick det alltså inte.

Av de ursprungliga bo-stadsrättsinnehavarna finns bara ett fåtal kvar. Merparten av de bebodda lägenheterna hyrs ut som vanliga lägenheter. Men med inkomster från bara en fjärdedel av lägenheterna räcker inte intäkterna.

– Det är hemskt att det ska behöva bli så här, men ingen vill bo i Ställdalen längre. Det är synd för det är en fin plats, säger Sven Olofsson.

Han lämnar ordförandeposten men fortsätter att hjälpa konkursförvaltaren, bland annat med att försöka driva in obetalda hyror.

Enligt Sven Olofsson finns det intresserade köpare till fastigheterna.

Mer läsning

Annons