Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolag vill byggahotell vid Skäret

Ett schweiziskt bolag är intresserat av att bygga hotell och en stugby om 60 stugor vid Opera på Skäret. Kommunstyrelsen i Ljusnarsberg behandlade ärendet i går och ställer sig positiv till planerna.

Annons

– Vi föreslår att det att planarbete som fordras betalas av exploa-tören, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Peter Grönlund, tillförordnad förvaltningschef vid Bergslagens miljö- och byggförvaltning, hade dessförinnan informerat kommunstyrelsen att det måste till en detaljplan för området vid Skäret.

– Vi har lämnat ett positivt förhandsbesked, säger tillförordnade förvaltningschefen. Jag kan tänka mig att en planläggning kostar mellan 80 000 och 120 000 kronor. Nästa onsdag kommer vi att ett beslut i frågan.

Träffade bolagetKommunchef Tommy Larserö träffade representanter för det schweiziska bolaget för en månad sedan. Han berättade att operans konstnärlige ledare Sten Niclasson har mer regelbunden kontakt med bolaget.

– Det som sagts från bolagets sida är att det vill ha ett förhandsbesked av BMB. som i sin tur behöver ett uppdrag Och vi säger att exploatören ska betala den nödvändiga detaljplanen. Faller de bitarna på plats har företaget sagt att det ska börja exploatera.

Tommy Larserö har så här långt uppfattat det schweiziska bolaget som seriöst. Bolaget har också planer på att satsa på en liknande anläggning vid Säfsen, sju mil från Kopparberg.

”Verkar seriöst”– Därför har vi varit i kontakt med Ludvika kommun, som tittat närmare på det schweiziska bolaget. Ludvika har kommit fram till att bolaget verkar seriöst. Men finansbiten är en flaskhals, säger Larserö.

Några ledamöter i kommunstyrelsen undrade om det är realistiskt med två sådana här anläggningar på sju mils avstånd. Frågan blev dock obesvarad.

Mer läsning

Annons