Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollklubben vill bygga ny kiosk vid Olofsvallen

Kopparberg bollklubb vill bygga ny kiosk vid idrottsplatsen Olofsvallen i Kopparberg. Byggnaden är sliten och lever inte upp till dagens standard.

Annons
Sliten. Den gamla kiosken på Olofsvallen har sett bättre dagar. Foto: Elin Kjellin

Bollklubben har under en längre tid haft ambitionen att bygga om kiosken. Nu har de tagit fram ett förslag på vad det kan kosta att riva den gamla 50-talsbyggnaden och bygga en ny på samma plats.

– Vi har tänkt att Mats Davidsson på komvux och hans studerande ska bygga kiosken och sedan ska vi i klubben självklart också hjälpa till. Det kan bli en perfekt del i deras utbildning och vi kommer undan dyra arbetskostnader, säger Kopparberg bollklubbs kontaktperson Kent Gustavsson.

Klubben vill gärna att kommunen ska bidra med pengar, eftersom anläggningen tillhör dem, även om bollklubben sköter driften.

De har diskuterat frågan med kommunens ekonomichef Bo Wallströmer.

– Elskåpet har blivit utdömt, så det måste man göra något åt. Att klubben skulle göra det på egen hand är inte rimligt, så vi får ta med frågan om nybygge i nästa års budget och se om kommunen kan vara med och bidra, säger Wallströmer.

I kiosken sitter huvudcentralen för hela anläggningens elförsörjning. Den är gammal och behöver bytas ut.

Enligt klubbens beräkningar uppgår kostnaden för byggmaterial till 85 000 kronor, medan elmaterialet kostar cirka 30 000. Utöver det krävs pengar för målning, VVS och bygglov.

– Bygget kräver inte några jättesummor, men vilken prioritet det här får kan jag inte svara på, säger Bo Wallströmer.

Kiosken ger klubben inkomster i samband med ungdomsmatcher. Därför är det viktigt att den byggs om, anser Kent Gustavsson.

– Nu drar vi in ganska mycket pengar på ett litet sortiment, men efter ombyggnad kan vi kanske sälja fler grejer. Inkomsterna har stor del i vår ekonomi över ett år.

Mer läsning

Annons