Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowling kan bliKonsums framtid

Gamla Konsumfastigheten i centrala Kopparberg kan bli bowlinghall och restaurang med kafé. Diskussioner förs mellan fastighetsägarna, en intressent och Ljusnarsbergs kommun.

Annons

– Fastighetsägarna och entreprenören måste finslipa sina idéer och ta fram ekonomiska kalkyler, säger kommunchef Tommy Larserö som tillsammans med näringslivsutvecklare Tomas Larsson tittar på kommunens engagemang i en sådan här satsning.

– Vi ska undersöka om kommunen på något sätt kan stödja en bowlinghall, säger kommunchefen. En tanke är att kommunen ska äga bowlingutrustningen och sedan hyra ut den till fastighetsägarna. Utrustningen beräknas kosta ett par miljoner kronor.

Regelverk

Frågan är dock komplicerad. Tommy Larserö säger att kommunen måste vara noggrann i det fortsatta arbetet. Det får inte bli något fel.

– Vi måste ju hålla oss inom regelverket. Vi får ju inte gynna enskilda företag. Det gäller därför att vi tänker oss för innan vi lägger ett förslag.

Liv och rörelse

Ledamöterna i allmänna utskottet informerades om planerna i förra veckan. Politikerna är positiva, men vill ha kompletterande ekonomiska beräkningar.

– Från kommunens sida är vi jätteglada om huset kan komma till användning igen, säger kommunchefen. Jag tror även att många ortsbor vill ha mer liv och rörelse i byggnaden.

Konsumfastigheten har stått tom flera år frånsett några kortare perioder, då näringsidkare och föreningar hyrt vissa ytor tillfälligt i samband med olika evenemang.

Kan dra ut på tiden

Någon tidsplan finns inte för projektet. Tommy Larserö säger att det finns en önskan om att sätta igång så fort som möjligt. Men det kan dra ut lite på tiden.

– Huvudsaken är att det blir något bra till slut.

Mer läsning

Annons