Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlinghallen får alkoholtillstånd

Sociala utskottet i Ljusnarsbergs kommun har gett klartecken till restaurang Kristineplan AB i Kopparberg att servera alkohol i den nya bowlinghallen. Tillståndet omfattar starköl, vin och annan jäst alkoholdryck och gäller året runt.

Annons

– Till att börja med har vi satt en prövotid på sex månader, säger Ingemar Javinder (S), ordförande i sociala utskottet.

Konsulent Ulf Wiman hade förslagit olika serveringstider för alkoholdrycker. Men den delen av förslaget sade utskottet nej till.

För krångligt

– Vi kom överens om att alkohol får serveras dagligen mellan klockan 16 och 01, säger Ingemar Javinder. Det blir för krångligt med olika tider.

Konsulenten föreslog dessutom att inga personer under 18 år skulle få vistas i bowlinghallen på tider då alkohol får serveras.

– Det förslaget valde vi att stryka, säger sociala utskottets ordförande.

Varken Bergslagens miljö- och byggförvaltning eller polisen har haft några synpunkter på restaurangens ansökan. Räddningstjänsten har däremot meddelat vad som krävs ur brandsäkerhetssynpunkt. Som mest får 150 personer vistas i restaurangen och bowlinghallen samtidigt.

Mer läsning

Annons