Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlingklubb på gång

En bowlingklubb håller på att bildas i Kopparberg. En interimstyrelse är utsedd och första årsmötet ska hållas i mars 2013.

Annons

– Klubbens namn är inte bestämt, säger Gert Stark, ledamot i interimstyrelsen. Men det blir antagligen Bowlingklubben i Kopparberg. Det hänger på om det redan finns en klubb med liknande namn. Men det tror vi inte.

Intresset för bowling har blivit större sedan bowlinghallen i centrala Kopparberg öppnades i början av året. En första tävling har avgjorts och den lockade 42 deltagare.

– När vi lade ut en namnlista för att få ett begrepp på hur många som vill vara med i en klubb fick vi snabbt 33 namnunderskrifter, säger Gert Stark.

Under hela vintern har bowlinghallen haft gott om besökare. Antalet spelare har varit betydligt fler än vad man hoppades på från början.

– Det är fortfarande många som spelar. Men det kommer att säkert minska lite när vädret blir bättre och andra aktiviteter blir aktuella.

Snart blir det sommaruppehåll. I höst kommer klubben att dra igång olika aktiviteter. Men seriespel är inte aktuellt än.

– På sikt kommer det säkert att bli seriespel. I höst blir det ett antal turneringar och kanske spel i korpen. Men framförallt ska vi försöka locka ungdomar till bowlinghallen. Ska klubben ha en framtid gäller det att fånga upp ortens yngre, säger Gert Stark.

I Kopparberg finns några riktigt duktiga spelare, som varit aktiva i olika klubbar tidigare. Klubben hoppas kunna dra nytta av dessa på olika sätt.

– De kan förhoppningsvis hjälpa till med ungdomsverksamheten. Inte minst har de en del att lära ut till nybörjare.

Bowlingklubbens interimstyrelse består av: Ordförande Stefan Fredriksson, kassör Caroline Elvenäs, Klaus Kalitzki, Gert Stark och Kjell Eriksson.

Mer läsning

Annons