Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlingsuccé i Kopparberg

Det är skönt att det finns en bowlinghall i Kopparberg nu. Det tycker Benjamin Niersen som var en av alla som trängdes om banorna på lördagen.

Annons
Återbesök. Tone Brodén var på plats i bowlingshallen för andra gången på en vecka tillsammans med pappa Robert, mamma Malin och brorsan Rasmus.

Den nya hallen, som invigs på torsdag, har tagits emot väl av ljusnarsbergarna.

– Nu slipper vi åka iväg för att bowla, säger Benjamin Niersen som var på plats tillsammans med kompisarna Emil Wass och Faruk Kodzaga.

Tidigare har de fått åka till Hällefors för att rulla klot, men nu med banor på hemmaplan kan det ske både enklare och oftare.

Bowlar ofta– Det finns ju bion på söndagar, men annars ingenting för oss ungdomar, konstaterar Emil.

– Så det här är riktigt bra.

Faruk instämmer och meddelar att det blivit ett antal besök nu på lovet. Självklart passar de på att bowla så ofta de kan.

På återbesökÅterbesök i hallen var det också för familjen Brodén som är fritidsboende i Kölsjön.

– Vi var här tidigare i veckan och tyckte det var kul så nu är vi här igen, säger pappa Robert, medan dottern Tone med precision får ner ytterligare några käglor.

Än är inte bowlingen i Kopparberg ens officiellt invigd, men att få folk att hitta dit är inget problem.

Full överallt– Du ser ju hur det ser ut, fullt överallt! Och så har det varit sedan vi drog i gång vid lucia, säger Elof Elvenäs som visserligen trodde stort på satsningen, men inte att det så snabbt skulle bli så poppis att bowla.

– Riktigt roligt är det att det lockar alla kategorier, ung som gammal. Det är en riktigt familjär stämning, tycker Elof.

Prova påVisserligen kommer det väl en vardag när folk är åter i skola och på jobb, men bowlingen har de här första veckorna byggt en riktig grund att stå på. Det känns bra, tycker Elof Elvenäs.

Nu på torsdag ska anläggningen invigas. Då kommer Ljusnarsbergsambassadören Thorbjörn Larsson och kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson hålla invigningstal. Sedan finns det chans att på prova på för dem som ännu inte hittat till Kopparbergs nya samlingsplats.

Bra för ungdomarna. Nu finns det något att göra på hemmaplan konstaterar Emil Wass, Benjamin Niersen och Faruk Kodzaga.

Mer läsning

Annons