Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i köket på asylboende

Köttfärs och kyckling i rumstemperatur, kantiner på golvet och serveringspersonal som inte tvättat händerna. Nu ger Bergslagens Miljö- och Byggnämnd (BMB) köksverksamheten på Ritas Hotell bakläxa efter upprepade inspektioner.

Annons

Vid tre inspektionstillfällen denna höst; 15 september, 9 oktober och 27 oktober, har BMB konstaterat att verksamheten Ritas Hotell i Ställdalen brister i sin livsmedelshantering.

Nu har man beslutat om föreläggande enligt livsmedelslagstiftningen och verksamheten har till den 12 november på sig att åtgärda bristerna.

Brister som noterats har bland annat handlat om att livsmedel vid upprepade tillfällen förvarats i temperaturer som innebär en risk för bakterietillväxt. En annan brist som BMB slår ned på är att personalen saknar utbildning för att hantera livsmedel.

– Konsulter från Anticimex är på plats nu, säger Jimmy Hoppe, verksamhetens ägare.

Enligt honom är bristerna redan så gott som åtgärdade.

– Vi har icke svensktalande kockar i köket, de är jätteduktiga kockar men de har inte riktigt lärt sig den svenska dokumentationen än, säger Jimmy Hoppe.

Den aktuella verksamheten som bedrivs på Ritas Hotell är ett tillagningskök på ett asylboende som dagligen tillagar cirka 250 portioner frukost, lunch och middag.

Mer läsning

Annons