Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i skolkök inte åtgärdade

I slutet av förra året upptäcktes en del brister i Garhytteskolans kök i Kopparberg. Några åtgärder har ännu inte vidtagits.

Annons

– Vi håller på och tittar vad vi kan göra, säger Anders Nordlund, bildningschef i Ljusnarsbergs kommun. Hur som helst ska vi åtgärda bristerna innan skolan börjar i augusti. På något sätt ska vi klara det här.

När personal från Bergslagens miljö- och byggförvaltning i Lindesberg gjorde en inspektion i skolans kök i december i fjol konstaterades ett antal brister.

Hygien och ventilation

Bland annat fanns det en del förbättringar att önska vad gäller rengöring, varmhållning och ventilation. Kommunen tillsatte en arbetsgrupp för att bestämma vad köket ska användas till i framtiden.

BMB har begärt att få besked när utredningen ska vara klar och vilka åtgärder som ska vidtas och när de kan beräknas vara genomförda.

Men så har inte skett. I slutet av maj gjorde Bergslagens miljö- och byggförvaltning en ny inspektion i Garhytteskolans kök. Då kunde det konstateras att bristerna kvarstår.

I en skrivelse till Ljusnarsbergs kommun kräver BMB-förvaltningen att samtliga påtalade brister ska vara åtgärdade före månadsskiftet augusti-september.

Mer läsning

Annons