Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsligheten i Ljusnarsberg ska minskas

Brottsligheten i Ljusnarsberg ska minskas. Fler poliser, en fast gruppchef samt ett utökat samarbete med kommunen är lösningen.

Annons

– Vi ser fram emot och tror på det här, säger Dan Hjertström, närpolischef i norra länet.

Under flera års tid har kriminaliteten i Ljusnarsberg legat på en hög nivå. Även om brottsligheten har minskat är en fortsatt satsning av stor vikt, uppger Hjertström.

Med hopp om att minska brottsligheten ytterligare påbörjar polisen i dagarna en stor satsning i kommunen.

Den 1 september förstärks polisen i Ljusnarsberg med en gruppchef, som ska leda det polisiära arbetet på plats. Under hösten kommer kåren att fyllas på ytterligare för att i slutänden bestå av sju poliser. Två av dem ska arbeta som utredare.

Ljusnarsbergs kommun ska också delta i satsningen. Tillsammans med polisen har de analyserat den lokala problematiken utifrån respektive verksamhets perspektiv. Något som ligger till grund för det samverkansavtal de båda nyligen tecknat.

– Tidigare har vi arbetat med satsningar var för sig, men nu ska vi arbeta mer aktivt tillsammans med polisen, säger Tommy Larserö, kommunchef.

– I många situationer knyts våra säckar ihop. Ofta finns ett stort samarbete mellan bland annat socialtjänst och polis.

Avtalet mellan kommunen och polisen löper på två år. Polisen och kommunen svarar var för sig för sina egna kostnader.

– Mycket erfarenhet och forskning visar att det blir ett större lugn i samhällen som har en bra polisiär styrka. Framförallt bland livsstilskriminella som inte vill bli för kontrollerade, säger Tommy Larserö.

– Vi är lyckligt lottade att de väljer att satsa i vår kommun.

Mer läsning

Annons