Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryggeriet ökar produktionen

Efterfrågan på öl och cider från Kopparbergs bryggeri ökar. Nu planerar företaget att dubbla sin produktion och fler människor ska anställas.

Annons
Peter Bronsman ser en framtid för bolaget med stora satsningar och en rejält ökad produktion.

– Vi behöver heltidsanställda 15 personer nu direkt, säger Peter Bronsman, vd Kopparbergs bryggeri.

Utvecklingen för Kopparbergs bryggeri är positiv. Bolaget ökar årligen såväl omsättning som vinstmarginal. Bokslut med nya rekordsiffror presenteras hela tiden. År 2010 blev vinsten 57 miljoner kronor vilket är koncernens bästa resultat någonsin.

– Vi har dubblat och tredubblat vår produktion i flera år och från de 80-90 miljoner liter dryck vi tillverkar i Kopparberg just nu ska vi dubbla oss igen. Det är vår strategi på sikt.

Framför allt är det bolagets två storsäljare, Sofiero öl och Kopparbergs cider, som står för framgångarna i företaget.

I dag arbetar cirka 150 människor i Kopparberg.

– Vi har fler folk anställda vid vissa perioder och färre vid andra tider på året. Vi vill jämna ut det och skapa ett jämnare flöde i produktionen.

Bronsman talar om behov av att öka antalet arbetsskift på bryggeriet framöver, men vad planerna på produktionsökningen innebär på sikt kan han inte säga just nu.

– Först måste vi beviljas de tillstånd vi behöver enligt miljöbalken för att kunna öka produktionen. Sedan måste vi öka vår personalstyrka och vi måste förstås öka försäljningen till kunderna.

I juni 2011 invigde bryggeriet sin nybyggda lagerbyggnad i Kopparberg. En byggnad på 6 500 kvadratmeter och en investering på över 50 miljoner kronor. Lagerbygget i Kopparberg ser Bronsman som en förutsättning för att nu kunna förverkliga expansionsplanerna.

Mer läsning

Annons