Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryggeriet på väg mot nya rekord

Kopparbergs bryggeri redovisar nytt rekordresultat när de offentliggjort sin halvårsrapport. 66 miljoner kronor i vinst första halvåret 2014.

Annons
- År efter år har vi fokuserat på vår cider och tagit oss in i land efter land, med mycket små medel och under senare år med konkurrenter som lanserat liknande produkter, säger Peter Bronsman, vd på Kopparbergs bryggeri.

- Periodens halvårsresultat är det bästa någonsin och är ett resultat av fortsatt fokusering på den cider som vi lanserade för nästan 20 år sedan då vårt lilla bryggeri skapade segmentet söt starkcider, berättar Peter Bronsman, vd på Kopparbergs bryggeri, i delårsrapporten.

Koncernens halvårsresultat före skatt uppgick januari-juni 2014 till 66,0 miljoner kronor jämfört med 51,4 miljoner kronor samma period i fjol.

- Vårt samarbete med SAB-Miller fortsätter att utvecklas med fler länder och senaste marknaden är Hong Kong. Trots hård konkurrens på vår största och viktigaste marknad, Storbritannien, har vår försäljning ökat. Andra länder som under den senaste tiden visat en ökad volym är bland annat Spanien och Grekland, säger Bronsman.

Kopparbergs bryggeri redovisar nya rekordsiffor år efter år. Kopparbergs bryggeri redovisade en vinst på 125 miljoner kronor för 2013 vilket hittills är koncernens bästa årsresultat någonsin.

- Våra framgångar på öl på vår hemmamarknad har gjort att våra exportländer även fått intresse för vårt öl så vi utesluter inte att vi lanserar öl i framtiden på några av våra marknader.

Mer läsning

Annons