Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budget med större svängrum

De senaste åren har flera politiker i Ljusnarsbergs kommun påpekat att det behöver avsättas mer pengar i budgeten till oförutsedda utgifter. I årets budget finns 1,5 miljoner kronor till kommunstyrelsens förfogande vid behov. Nu ser det ut att kunna bli ännu mer pengar.

Annons

Bakgrunden är att Sveriges Kommuner och Landsting meddelat att arbetsgivaravgifterna kommer att sänkas i år. Beskedet kom efter att kommunfullmäktige i Ljusnarsberg fastställt årets budget.

I den antagna budgeten beräknades arbetsgivaravgifterna för Ljusnarsberg till 39,08 procent. Den fastställda nivån blev slutligen 38,46 procent, en sänkning med drygt en halv procent.

Sänkningen innebär att Ljusnarsbergs kommuns kostnader minskar med cirka 500 000 kronor. Kommunens ekonomichef Bo Wallströmer föreslår att pengarna används till att öka anslaget för kommunstyrelsens disponibla medel från 1,5 till två miljoner kronor. Därmed ökar utrymmet för oförutsedda kostnader.

Allmänna utskottet kommer att ta ställning till ekonomichefens förslag vid sitt sammanträde den 11 januari. Sedan kommer kommunstyrelsen att behandla ärendet.

Mer läsning

Annons