Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bülow blir första oppositionsrådet

När byskolan i Bångbro lades ned för några år sedan bestämde sig Anette Bülow för att engagera sig i kommunpolitiken. Vid årsskiftet tillträder hon som historiens första oppositionsråd i Ljusnarsbergs kommun.

Annons
Ny karriär. Anette Bülow kan från årsskiftet titulera sig som oppositionsråd i Ljusnarsberg på deltid.  BILD: INGVAR SVENSSON

– Jag tackade ja direkt när jag fick frågan, säger Anette. Det var liksom inget att fundera på. Nu ser jag fram emot att komma igång.

Kommunfullmäktige utsåg henne till uppdraget tidigare i veckan. De tre vänsterpartisterna valde dock att inte delta i beslutet.

Sympatiserar

– Jag hade aldrig varit politiskt aktiv när jag gick med i Moderaterna. Mitt partival beror på att jag sympatiserar med moderaternas politik. Oppositionsrådets tjänst är på 20 procent. Hur Anette kommer att lägga upp arbetet och arbetstiden är inte klart. I dagarna ska hon träffa kommunchef Tommy Larserö för att diskutera olika praktiska saker med mera.

– Jag har den filosofin att man inte ska titta för mycket på partipolitik utan i stället verka för invånarnas bästa, säger Anette. Jag har en del frågor som jag ska försöka arbeta med. Men vilka det är får jag återkomma till längre fram. Jag tror det finns mycket att göra.

Oppositionspartierna förväntar sig en annan insyn än tidigare. Framförallt kommer de berörda partierna att kunna sätta sig in i frågorna på ett bättre sätt i fortsättningen.

– Jag hoppas på ett gott samarbete med kommunledning och övriga partier, säger Anette Bülow som tycker det ska bli spännande med de nya arbetsuppgifterna.

Mer läsning

Annons