Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busstur har dragits in

Länstrafikens förmiddagstur mellan Ställdalen och Kopparberg har dragits in. Orsaken är för få resenärer.För de som utnyttjat turen innebär det dock vissa besvär.

Annons
Tidigare kunde Marine Diedrichsen ta förmiddagsbussen från Ställdalen till Kopparberg. Den turen är nu indragen, och det irriterar.

Den indragna turen mellan Ställdalen och Kopparberg upprör flera av de boende i byn. För att uträtta ett ärende på banken måste de nu ta den buss som går klockan åtta på morgonen. Då eftersom nästkommande buss avgår först efter det att bankens kassa stängt för dagen. Bergslagens sparbank öppnar kassan klockan 10 och stänger klockan 13.

– Det blir ett par timmars väntan innan jag kan ta ut pengar på banken och nästan en timmes väntan innan jag kan handla på Ica, säger Marine Diedrichsen, en av dem som utnyttjat turen flitigt.

Möjlighet finns även att åka sträckan med tåg. Men det blir också dyrare eftersom en tågbiljett är nästan dubbelt så dyr som en bussbiljett, berättar hon vidare.

– Oavsett väder och vind kommer man alltid fram i tid när man åker buss, vilket är viktigt om man har en tid att passa. Och det kan man ju inte säga om tåget, säger Diedrichsen.

Orsaken till den indragna turen är de besparingar, på cirka 2 miljoner kronor, som Länstrafiken måste göra. Med i genomsnitt tio resor per dag var förmiddagsturen mellan Ställdalen och Kopparberg den med lägst beläggning, och därmed fick den också stryka på foten.

– De som utnyttjat turen är självklart berörda, och det är tråkigt. Men någonstans måste besparingarna ske, säger Tony Lundberg, områdeschef vid Länstrafiken i Örebro.

– Det handlar om att se till att det drabbar så få passagerare som möjligt.

Det är turen på linje 361 som berörs, en dubbeltur från Kopparberg till Grängesberg och tillbaka.

Mer läsning

Annons