Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygden i bilder av lokala fotografer

Bilskrot, gruvor och vacker natur är bara några av de motiv som lokala fotografer ställer ut på konstgalleriet Blå Soffan.

Annons
Monique Van Gerwen är en av de fem lokala fotografer som ställer ut och säljer sina verk på Blå Soffan i Kopparberg. Hon tar främst naturbilder, eftersom hon har en stor passion för naturen i Bergslagen.

Vernissagen ”Ljusnars-Kopparberg i bilder” äger just nu rum på Blå Soffan i Kopparberg. Fem lokala fotografer ställer ut och säljer sina verk, som ska spegla deras egna bilder av bygden.

– Utställningen kommer att hålla på ända till marknaden, men motiven kommer att bytas ut under tiden, berättar ordförande för Kopparbergs Konstklubb, Monika Käller.

Sedan åtta år bor fotografen Monique Van Gerwen i Ställdalen. Ursprungligen kommer hon från Holland, men flyttade hit av sin passion för Bergslagens natur.

– Man tittar med andra ögon när man kommer till ett nytt land, och jag älskar naturen här. Det var den som tog mig hit, och det vill jag visa med mina bilder, berättar hon.

Fotografen Hans Larsson, från Kopparberg bidrar också med naturbilder – men på ett litet annorlunda sätt.

– Jag fotar bilar som skrotats i naturen. Det finns något vackert i det förfallna som naturen tar över, förklarar han.

Men alla håller inte med om att bilskrot i naturen är vackert.

– Vissa kan tycka det är lite provocerande med bilskrot i skogen, men skrot kan faktiskt också vara konst, säger han och skrattar.

Ljusnars-Kopparberg i bilder. Clifford Hallberg, Hans Larsson, Elof Andersson, Monika Källgren och Monique Van Gerwen ställer ut och säljer sina verk på konstgalleriet Blå Soffan i Kopparberg. Bilderna ska spegla deras egen vision av bygden. Foto: Malin Laurila
Smultronställe. Monika Källgren har bland annat fotograferat sitt favoritställe. ”Här vid Ljusnaren brukade jag alltid bada”, berättar hon.
skrot är också konst. Det menar Hans Eriksson. Han har en passion för foto och bilar. Han finner det vackert med skrotade bilar som naturens krafter tar över.
”Tjo vad det var livat i holken i lördags”, skriver Elof Andersson under en av sina bilder.

Mer läsning

Annons