Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att föreslå stipendiater

Nu är det dags att nominera kandidater till stipendierna ”Årets Ljusnarsbergare” och stiftelsen ”Stora gårdens stipendium”. Sista dag för att föreslå kandidater till båda stipendierna för 2011 är den 30 april.

Annons

I år blir det nionde gången som ”Årets Ljusnarsbergare” ska utses. 2010 års pris gick till Ralf Nielsen, ledare för IOGT:s juniorverksamhet, som ideellt ordnat meningsfull fritidssysselsättning för barn och ungdomar i kommunen.

Utmärker positivt

Priset, som är på 5 000 kronor, utdelas till någon eller några som föregående år gjort något som utmärker kommunen positivt genom att vara en god förebild och ambassadör.

Alla invånare i kommunen kan föreslå kandidater. Förslagen ska vara skriftliga med motivering till att just den kandidaten ska få utmärkelsen. Kommunfullmäktiges presidium och gruppledarna för partierna i fullmäktige utser pristagare.

Enskilda personer kan nominera föreningar, sammanslutningar eller enskilda personer till stiftelsen Stora gårdens stipendium för 2011. Stipendiet, som är på 9 000 kronor, utdelas till någon eller några som arbetar för att bevara kulturmiljöer till bergsbruket eller bedriver forskning kring bergsbruket. Stiftelsens styrelse utser stipendiat eller stipendiater.

Stipendierna utdelas i samband med nationdagsfirande den 6 juni.

Mer läsning

Annons