Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ett nytt draknäste i Ljusnarsberg

Sommarlovsentreprenörerna ska genomföras i år igen. Det är en satsning på företagande och entreprenörskap för unga människor. På lördag sker kick-off för projektet.

Annons
Sommarlovsentreprenörer. Den 18 juni ska årets unga företagare få presentera sin affärsidé inför drakarna i draknästet. Det är fjärde året som konceptet genomförs. Här en bild från fjolårets draknäste. Projektet arrangeras av Ljusnarsbergs kommun med stöd från Leader Bergslagen.

- Vi hade planerat för 10 platser i år, men vi beslöt oss för att ta in alla 12 sökande, säger Karin Wouda.

Wouda är, tillsammans med Alina Pöchhacker, handledare för sommarlovsentreprenörerna i Ljusnarsberg.

Konceptet med projektet är att stimulera ungdomar till att utveckla sina kunskaper i entreprenörskap genom att de får testa att driva en företagsidé som ett sommarjobb.

Två kick-off-träffar är inplanerade, nu på lördag samt söndag den 7 juni.

-Vi pratar om företagande och entreprenörskap med deltagarna och de får jobba med idéutveckling kring sin affärsplan samt arbeta med hur denna kan presenteras och marknadsföras.

Vid kick-off-tillfälle nummer 2 är dessutom ungdomarnas föräldrar inbjudna att närvara när företagsidéerna ska presenteras.

Sedan fortsätter utbildningen den 15-18 juni, då bland annat deltagarna ska presentera sin affärsidé inför de så kallade drakarna i draknästet. Detta med inspiration från tv-programmet som har just detta koncept.

Därefter blir ungdomarna certifierade och får ett startkapital på 2000 kronor som de sedan ska nyttja när de under vecka 26-33 driver sitt företag som ett sommarjobb.

Mer läsning

Annons