Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig väg upprör byalagen

Beläggningen på länsväg 792 mellan Ställdalen-Ställberg släpper. Nu skickar Trafikverket dit en vägbeläggnings-expert för att undersöka vägen.

Annons

– Länsvägen brukar vara i dåligt skick, men i år är det extra dåligt. Folk får stenskott och beläggningen på körbanan lossnar och svart klet fastnar på bilarna, berättar Eskil Stopp som är ordförande i Ställdalens byalag.

– Nu när det blir varmare temperatur så släpper vägbeläggningen alltmer. Sämst är vägen mellan Ställdalen-Ställberg och mot Hörken.

Vägens dåliga standard upprör många som bor i byarna. Vägkvaliten har diskuterats på byalagsmötena.

Nu har Ställdalens byalag fått nog. De har nu tagit fram en färdig standardblankett för skadeanmälan för bilister som drabbats när de kört på vägen med adress till Trafikverket.

– Även om det är glesbygd och det inte bor så mycket folk här så måste de åtgärda vägen. Dessutom trafikeras vägen hårt av tung trafik.

Beisi Sundin är presskommunikatör på Trafikverket. Hon berättar för NA att Trafikverket nästa vecka ska besikta länsväg 792. Och att en expert på vägbeläggning då ska delta.

– Trafikverket ska göra en översyn av flera vägar, bland annat länsväg 792. Vi ska se vilka åtgärder vägarna kräver och sedan beslutar vi vad som ska göras och när det i så fall ska göras, säger Sundin.

Mer läsning

Annons