Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans och trummor på lovet

Att höstlovet kallas kulturlov känns helt rätt. Det har varit öppet för att prova på såväl dans som trumspel i afrikansk stil. Dessutom zumba med halloween-tema.

Annons
Dans från Togo. Att dansa med afrikanska förtecken var nytt för barnen som kom till ungdomshuset Pärlan igår. Men när de kunde hänga upp rörelserna på sysslor som att simma eller gräva hängde de med. Foto: Kerstin Schönström

Kopparberg/Rockhammar. Det krävdes fullt fokus för att hänga med i de gungande afrikanska rytmerna i Kopparberg igår. Ett tiotal barn kom till Ungdomshuset Pärlan när Bergslagsspelen bjöd in till gratis workshop med dans och trumspel.

Ledare var Jenny Eknor och Julien Djenke.

– Hoppa! Gröpa ur! Simma!

Jenny ropar ut rörelserna så det blir lättare att hänga med i dansen. Det går väldigt snabbt.

– Det är jättekul. Det är första gången jag provar, sa Jasmine Eriksson.

Att spela trummor var också en utmaning.

– Bara fingrarna på kanten med höger hand. Hel handen mitt på trumman med vänster, instruerade Julien.

Han bor i Göteborg, men kommer att vara i Nora var tredje vecka framöver och ska då hålla danskvällar i Hammarby bygdegård för blandande åldrar.

Dans av lite annat slag var det i Rockhammars idrottshall på eftermiddagen. Förutom de som kom med föräldrar, så kom en hel buss med barn från Ekbacksskolans fritids i Fellingsbro till zumban med halloweentema. De flesta var utklädda.

Musiken var så klart Thriller av Michael Jackson, men också Gangnam Style och annat som barnen kände väl igen.

– Nu leker vi dansstopp en stund. När musiken blir tyst stelnar ni så monstrigt som möjligt, uppmanade ledaren Lotta Sunvisson.

Tummen upp.   Endrina Möller Weklauf  får tummen upp av Julien Djenke när hon lyckas med takten på de afrikanska trummorna.
Utklädda. Julia Karlsson hade hittat en svart gloria.
läskiga ledare. Zumbainstruktören Ann Rudfjäll gav järnet när hon dansade ihop med barnen i Rockhammars idrottshall. Detta var en ny och uppskattad aktivitet på lovet.
Spökeri med takt.  Några hade provat på zumba förut eftersom det finns en grupp i Rockhammar nu i höst. För andra var det nya steg på halloweendansen.

Mer läsning

Annons