Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansinspiratörer lär niorna att bjuda upp till pardans

Bugg, foxtrot och vals, det är vad niorna får lära sig av Dansinspiratörerna innan de på torsdag samlas för en gemensam danskväll.

Annons
Nu kan det buggas, valsas och dansas foxtrot för nu har avgångseleverna på Kyrkbacksskolan haft besök av Dansinspiratörerna.

För fjärde året i

– Det är viktigt att eleverna får prova på att våga möta varandra i dansen, säger Susanne Eklund, idrottslärare på Kyrkbacksskolan. rad bjuder Kyrkbacksskolan tillsammans med Fröviskolan, Storåskolan och Stadsskogsskolan i Lindesberg in Dansinpiratörerna till Bergslagen för att lära avgångseleverna pardans.

– Först är de flesta eleverna lite nervösa och vet inte riktigt vad de ska ha på sig men i slutändan tycker de ofta att det är väldigt roligt, säger Susanne Eklund som sett elever ta med sig kunskaperna till avslutningsfesten där de dansat bugg med varandra.

Dansinspiratörerna, som

består av Per-Olov Jacobsson och Åsa Englund Jacobsson, turnernar hela Sverige runt för att lära elever dansa pardans.

– Det är tre timmar där eleverna får prova att bjuda upp varandra och att bjussa lite på sig själva, säger Åsa Englund Jacobsson som berättar att det hela avslutas med en danskväll på Stadsskogsskolan där eleverna från alla fyra skolor träffas och dansar till ett liveband.

– Många är skeptiska till en början men i slutet av kvällen brukar mungiporna vara rätt högt uppe. Och på det här sättet visar vi dem att de kan umgås utan att behöva stå i baren.

Dansträning. Dansinspiratörerna har i dagarna besökt högstadieskolor i Ljusnarsberg och Lindesberg för att lära avgångseleverna att dansa pardans.Foto: Sofia  Gustafsson
Upplevelse. När eleverna väl fick upp farten på idrottshallens tillfälliga dansgolv såg man även ett och annat leende.
Obligatorisk närvaro. Det är inte så många nior på Kyrkbacksskolan men alla ska vara med på dansundervisningen.
Nybörjare. Eleverna lyssnade uppmärksamt när danspedagogerna lärde dem vilken fot som börjar och hur de gör en snurr.
Åsa Englund Jacobsson, danspedagog.
Nu kan det buggas, valsas och dansas foxtrot för nu har avgångseleverna på Kyrkbacksskolan haft besök av Dansinspiratörerna.

Mer läsning

Annons