Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datortjuvar slogtill mot deras skola

Natten mot onsdagen slog inbrottstjuvar till mot Kyrkbacksskolan. Bytet blev 15–20 elev- och personaldatorer, några av dem med specialprogram för dyslektiker.

Annons
Plundrad skola. Eleverna är arga över inbrottet i skolan och att deras datorer stulits. – Vi använder datorerna i skolarbetet flera gånger i veckan, säger Antonio Fagrell, Eddie Danielsson och Victor Larsson.

Vid tretiden natten mot onsdagen bröt någon eller några personer sig in i ett rum på Kyrkbacksskolan genom att krossa ett fönster.

I rummet fanns också det tjuvarna sökte – flertalet bärbara datorer. 15–20 elev- och personaldatorer datorer fick de med sig.

Vittne såg bil

Både räddingstjänsten och polisen var snabbt på plats. Men tjuvarna var hade redan hunnit därifrån.

Ett vittne har dock sett en bil som fanns på platsen vid inbrottet. Vid Kyrkbacksskolan ska också filmerna från övervakningskamerorna granskas.

Kan ha klättrat på bil

Eftersom fönstret till rummet sitter en bra bit upp på väggen har tjuvarna troligtvis backat in bilen mot väggen och sedan klättrat in genom fönstret med hjälp av bilen.

Såväl elever som personal var under onsdagsmorgonen upprörda över det som inträffat. Enligt rektorn, Ewa Wikström, uppgår kostnaderna för krossat fönster och stulna datorer till omkring 85 000 kronor.

Det som dock bekymrar mest just nu är vad som fanns i de stulna datorerna. I några av datorerna fanns i alla fall specialprogram för dyslektiker. Dessa elever använder datorerna i nästan allt de gör.

Upprörda elever

– Det värsta är dock om några av datorerna innehåller information om eleverna, säger Wikström.

Oavsett om eleverna använder datorerna varje dag eller bara någon gång i veckan är de upprörda över det som inträffat.

– Vi fick reda på det i morse av lärarna. Och så låg det glas på golvet, säger Victor Larsson.

– Det känns för jävligt, säger Eddie Danielsson.

Mer läsning

Annons