Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har framtidstro

Under 30 års tid har Gert Rudolfsson och Arne Wärnberg sett hur invånar- och företagsantalet i kommunen minskat. Men det hindrar dem inte från att satsa vidare.

Annons
Trio med tro. Gert Rudolfsson, Ronny Karlsson och Arne Wärnberg tror Kopparbergs framtid.

– Vi tror på en framtid här. Pratar man med folk och företagare är det inte så dystert som man kan tro, säger de.

Friskt vågat hälften vunnet. Så tycks ägarna av Bergslagsel resonera. De flyttade från Ställdalsvägen till Konstmästaregatan för att kunna utveckla sin verksamhet ytterligare, i större lokaler. Dessutom har firman nyligen fått en ny delägare i Ronny Karlsson.

Start 1979

Allt började 1979. Arbetskamraterna Gert och Arne kände att de ville göra något mer än att vara anställda. Snart var det egna företaget registrerat och sedan dess har åren gått. I dag sysselsätter verksamheten sammanlagt fyra personer, ägarna inkluderade.

Kojnunkturen har svängt kraftigt genom åren och många företag har tvingats lägga ner. Men det är inget kopparbergsföretaget känt av.

– Vi har haft tur, helt enkelt. När det byggdes mycket i Kopparberg hade vi massor av jobb. När det avtog växte industrin.

– Att det gått så bra beror på att vi haft och har mycket köptrogna kunder.

Reser i Mellansverige

Just nu arbetar en person mest med kraftstationern runt om i trakten. En annan reser över hela Mellansverige åt en kunds räkning.

De har inga planer på att dra sig tillbaka. De hoppas dock att fler företag ska hitta till orten.

– Kopparberg är en liten, trevlig ort. Här finns mycket att hämta och det är nära till allt.

Mer läsning

Annons