Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska sälja Ljusnarsberg

Bluesmusikern Sven Zetterberg och medieprofilen Thorbjörn Larsson är två av 14 personer som tackat ja till att bli ambassadör för Ljusnarsbergs kommun. Ambassadörerna kommer att namnges i samband med att de ska utses av kommunfullmäktige i kväll.

Annons
Blir ambassadör. Sångaren och musikern Sven Zetterberg kan snart sätta titeln ambassadör för Ljusnarsberg på visitkortet. arkivbild: annika nygren-berg

Thorbjörn Larsson, 66 år, är född och uppvuxen i Kopparberg där hans pappa jobbade som hovmästare och servitör på hotellet Laxbrogården.

Han blev tidigt intresserad av mediebranschen. Första tidningsjobbet var på Bergslagsposten, som lokalredaktör i Grängesberg och redigerare i Lindesberg.

En gudfader

Sedan bar det av till Vestmanlands läns Tidning i Västerås och därefter till Aftonbladet i Stockholm 1969. Med åren fick han allt tyngre uppdrag inom svensk press. Han har varit chefredaktör på Aftonbladet och styrelseordförande för samma tidning. Vidare har han varit verkställande direktör och styrelseordförande för TV 4 och styrelseordförande för Expressen. Thorbjörn Larsson, som fick stora journalistpriset 1995, har kallats för den svenska medievärldens gudfader.

En av de största

Sven Zetterberg, 59 år, är en av de största artisterna inom svensk bluesmusik. Han föddes i Skärblacka men växte upp i Ställdalen. Han tilldelades Cornelis Vreeswijk-stipendiet 1989. Under årens lopp har han gett ett antal konserter i sin gamla hemkommun.

Positiva till idén

Gemensamt för ambassadörerna är att de är eller har varit framgångsrika på olika sätt och att de har anknytning till kommunen. Flera av ambassadörerna är bosatta i kommunen medan andra är spridda i landet.

– Samtliga är glada över uppmärksamheten och positiva till att hjälpa Ljusnarsbergs kommun, säger kommunchef Tommy Larserö.

Profil. Thorbjörn Larsson är en av Sveriges framgångsrikaste tidningsmän. Nu ska han bli en representant för sin forna hemkommun.arkivbild: leif r jansson

Mer läsning

Annons