Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degreed till Bångbro

Kopparbergsbröderna Robin och Mats Ericsson intar scenen i Bångbro Folkets hus nu på lördag kväll tillsammans med övriga medlemmar i rockbandet Degreed.

Annons
Degreed till Kopparberg. På bilden Mats Ericsson, Micke Jansson, Robin Ericsson, Jesper Adefelt och Daniel Johansson.

– Vi kommer att bjuda på en hel del av våra äldre låtar plus en del nytt som kommer att vara med på den nya cd vi ska spela in, berättar Robin.

Degreed startade för 7-8 år sedan i Kopparberg, med uthuset hemma hos familjen Ericsson som replokal. I Bångbro-folkan har Degreed spelat flera gånger, som förband bland annat till blueslegenden Sven Zetterberg. Nu är det som huvudband de ska stå på sin gamla hemmascen i Kopparberg. Numera har dock medlemmarna sin bas i Stockholm.

– Det är jag, brorsan och vår kusin Micke Jansson plus Jesper Adefelt och Daniel Johansson som är bandet i dag.

År 2008 deltog Robin med stor framgång i TV4:s program Idol vilket även lyfte fram bandet i rampljuset. År 2010 släppte Degreed sin första platta ”Life Love Loss”.

– Skivan släpptes på ett produktionsbolag i Australien, sedan i Sverige och Japan. Det blev tre versioner av samma platta. Nu åker vi till Västerås på söndag, dagen efter vår spelning i Kopparberg, och börjar spela in cd-skiva nummer två.

Rockartisten Bill Champlin från legendatriska bandet Chicago medverkar i några av låtarna på nya plattan.

Om spelningen i Bångbro på lördag kväll, i regi av föreningen Kopparberg Rock och Blues, säger Robin:

– Det ska bli otroligt kul att få komma hem igen, om så bara för en kort stund. Och förbandet vi har med oss från Stockholm, Lizette, är kompisar till oss.

Hur ska Degreeds musik sorteras inom hårdrocksgenren?

– Svårt att svara på. Vi har ett eget Degreed-sound helt enkelt.

Mer läsning

Annons