Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degreed vill visa att rocken inte är död

Dead but not forgotten. Det är namnet på rockgruppen Degreeds tredje skiva.– Se det som vårt inlägg i debatten om att rocken påstås vara utdöd, säger Robin Ericsson från Degreed.

Annons
Degreeed är tillbaka. Med skiva nummer 3 - Dead but not forgotten (död men inte bortglömd). På bilden Robin Ericsson, Mats Ericsson, Daniel Johansson och Mikael Jansson.

Degreed är tillbaka med ett tredje album. Och denna gång är det tyngre, mjukare, mörkare, klarare och allt annat däremellan, så sätt på dig säkerhetsbältet för nu ska himlen och helvetet strax kollidera, skriver bandet i sin pressrelease inför skivsläppet.

– Det pågår en debatt inom rockvärlden efter att Gene Simmons i Kiss gjorde uttalandet att Rock is finally dead. Vi vill visa att okej om rocken skulle vara död, så är den inte bortglömd i alla fall, säger Robin.

Den 19 juni släpps Degreeds nya skiva som cd och i digital form.

– Vi släppte vår andra platta år 2013 och sedan dess har vi skrivit låtar. Det har blivit typ 16-17 låtar och vi spelade in 14 av dem. Och alla fick rum på nya skivan så det blev inget tvång på kill your darlings. Det var skönt.

Det nya med den tredje plattan är att bandet har producerat den i egen regi med bandmedlemmen Mats Ericsson i spetsen som tekniker.

– Vi väljer att släppa skivan även i fysisk form på cd och inte bara i digital utgåva. Det känns bra och mer riktigt med en skiva man kan hålla i handen och ställa i samlarhyllan.

Lyssna på en Degreed-låt från deras förra album här

Kolla in Degreeds webbsida här

 Gene Simmons: 'Rock is finally dead. It was murdered' . Läs mer här

Mer om Degreed

Rockbandet Degreed har sina rötter i Kopparberg. Bandet bildades 2005 med Kopparbergs-bröderna Robin Ericsson (bas/sång) och Mats Ericsson (trummor) samt Mikael Jansson (keys) och Daniel Johansson (gitarr).

Robin Ericsson blev rikskänd när han deltog i TV4:s Idol 2008. Robin slutade på plats 6 i tävlingen.

Tre plattor har Degreed producerat: Life, love, loss (2011), We dont belong (2013) och nu Dead but not forgotten (2015).

Degreed har turnerat i många år, senast i mars i år i England med spelningar i London.

Mer läsning

Annons