Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bjuds på högklassig musik i kyrkan

Ikväll väntar en högklassig musikupplevelse i Ljusnarsberg kyrka. Både orkestermusik och pianokonsert bjuder kammarmusikföreningen på.

Annons

På fredagskvällen samlades musiker från olika landsändar i kyrkan för att öva med Bergslagens kammarsymfoniker. Den här gången är de cirka 40 stycken.

Denna symfoniorkester utgörs av en mindre kärna och inför sina olika projekt samlar de så många musiker som behövs.

– Alla är högt utbildade inom musik, så vi är en orkester med hög nivå, mittemellan amatör och proffs kan man säga, förklarar orkesterföreningens nye ordförande Tomas Ahlberg som själv spelar fagott.

Såväl dirigenten som pianisten för kvällen är inlånade professorer från Estland respektive Österrike. Toomas Kapten från Tallinn har dirigerat denna orkester vid flera tillfällen tidigare och går runt och hälsar glatt på musikerna som ställer i ordning på scenen.

Pianovirtuosen Stefan Arnold från Wien är också en känd person i sammanhanget. Han kommer att bjuda på pianokonsert nr 4 av Beethoven.

Konserten inleds med lättsam musik i italiensk stil av Schubert.

– Ett spännande och publikvänligt stycke av Stravinskij blir det också. Han är ju annars känd för modern och lite svårtillgänglig musik. Men det här är annorlunda, lovar Ahlberg.

Mer läsning

Annons