Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dressyrryttare tävlade

Emma Larsson på hästen Neptunus vann den tredje deltävlingen i Klottorpscupen, som avgjordes vid Narvgården på söndagen. Grenen var dressyr den här gången.

Annons
Bra placering. Jonna Niessner på hästen Vitamin blev tvåa i dressyr, som var den tredje deltävlingen i den pågående cupen.

– Eftersom vi numera inte har någon ryttarförening i Kopparberg är tävlingen öppen för alla privatryttare runt omkring, säger Anita Jansson, som är den som initierade tävlingen. Alla, oavsett vilken häst eller ambition man har, kan vara med i denna tävling.

Dressyrtävlingen stördes av lite regn, men humöret hos deltagarna var det inget fel på. Leila Berg och Sofia Kiuru agerade domare. De tittade lite extra på hur samspelta ekipagen är, hur väl man rider vägarna och om hästen går i form eller inte.

Tidigare i sommar har en distanstävling där deltagarna rider 16 kilometer på idealtid och en hopptävling avgjorts. Nästa tävling är bruksridning vid stallet i Klottorp, Bångbro. Den avgörs den 28 augusti.

– Vi har ett poängsystem i cupen där alla startande får tio poäng, säger Anita Jansson. Sedan får vinnaren ytterligare tio poäng, tvåan får fem poäng och trean tre poäng.

Inför säsongsfinalen har Jennifer Olsson och Josefine Hed bästa utgångsläget med vardera 40 poäng. Två poäng bakom jagar Evelina Stark och Jenny Risberg. Kvartetten Linn Hansson, Adina Skodo, Emma Larsson och Elin Åhlström har alla 30 poäng.

Gemenskap. Stämningen bland ryttarna var god och avslappnad i väntan på att de skulle tävla i paddocken vid den gamla ridskolan.

Mer läsning

Annons