Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever städade förskola i Himalaya

Nu har elever städat upp efter en del av Bergslagsleden. Förutom att slå ett slag för miljön har de också bidragit till skolbyggen i Himalaya.

Annons
Halvvägs in i skräpplockandet hade Amanda Larsson, Yvette Ebbink, Isah Bijloo, Emma Oscarsson och Arya Nawab fyllt flera sopsäckar.

På Kyrkbacksskolan hör det till traditionen att delta i Operation dagsverke. Årskurs 6-9 arbetade under torsdagen med olika projekt för att på så sätt samla in pengar till organisationen.

I år samarbetar Operation dagsverke med organisationen Individuell människohjälp. Pengarna ska användas till skolbyggen och utbildningsprojekt i Himalayaregionen. Målet är att samla in fem miljoner kronor. Den summan gör att 6 000 elever i Himalaya kan få en bättre skola.

Några elever i årskurs sex valde att delta i dagsverket genom att samla skräp utmed Bergslagsleden, etappen mellan Stjärnfors och Olovsjön. Ett visserligen ganska roligt uppdrag, men inte riktigt vad de förväntat sig.

– Som att vara ute och gå, fast med stora, tunga säckar, sa Isah Bijloo.

– Skitjobbigt, sa Emma Oscarsson.

Vid Djäkens badplats, lite mer än halvvägs, dumpades det de hittills samlat ihop i skräpväg. Flera säckar och en gammal tv, bland annat.

– Vi hittade även ett kylskåp, men det orkade vi inte bära. Det får någon hämta senare, berättade eleverna.

Med nya säckar att fylla fortsatte de sedan sin vandring mot målet.

Mer läsning

Annons