Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emmy plåtar vardagen

Bilderna finns överallt och Emmy Draxler har förmågan att upptäcka dem. Nyligen vann hon en kollektionstävling inom Ställdalens fotoklubb.

Annons
En fullträff. Emmy Draxler fick av en slump idén till att föreviga skor till sin kollektion. Den vann Ställdalens fotoklubbs månadstävling och hänger bland övriga bidrag på Kopparbergs bibliotek. Inger Aftonljus och Gunnar Björkman hänger bilderna.

Kameran hänger i stort sett alltid med. Emmy Draxler är 15 år, upptäckte fotograferingen för några år sedan och fastnade direkt.

– Jag lånade farmors gamla kamera och testade lite. En medlem i fotoklubben var på besök där och såg när jag lade upp bilderna i datorn.

Uppmuntran

Emmy fick respons och uppmuntrades att ställa upp i en klubbtävling. Det gick omedelbart bra och gav blodad tand. Nu fotar Emmy i stort sett varje dag.

Nyligen ställde hon upp i klubbens månadstävling och bidrog med en kollektion bestående av foton på skor. Motivet hittade hon av en slump hemma hos en kompis.

– Min kompis tog av sig skorna och slängde dem på golvet. Jag tittade en stund på skorna och insåg att det kunde bli en bra bild.

Bidrog med skot

Kompisarna Adina Skodo och Moa Henriksson bidrog med ytterligare några skor som Emmy placerade på lämpliga ställen för att hon skulle få rätt bakgrund.

Resultatet blev så bra att det slutade med vinst i klubbens kollektionstävling. Askersunds fotoklubb var jury och berömde såväl motiv som teknik.

– Tävlingar sporrar, så är det.

Emmy tar massor av bilder och det är i datorn det sedan avgörs vilka som går att satsa på.

– Ljuset gör nästan allt. Det gäller att ta bilden i precis rätt ögonblick.

Tänker brett

Visst vill hon bli fotograf, men tänker brett inför gymnasievalet som snart ska ske.

– Förmodligen ska jag gå naturvetenskapligt program, sedan får vi se.

Emmys vinnarbilder och övriga kollektioner finns att se i Ställdalens fotoklubbs utställning som just nu visas på Kopparbergs bibliotek.

Fångar ögonblick. Fotografering har blivit ett stort intresse hos Emmy Draxler. Motiven och idéerna till bilder hittar hon i vardagen runt omkring sig.

Mer läsning

Annons