Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett 70-tal utställare bjuder på kulturglimtar i helgen

När andra upplagan av kulturrundan ”Kulturglimtar” arrangeras i Ljusnarsbergs kommun kommande lördag och söndag får besökarna möjlighet att vara delaktiga. På flera ställen kan deltagarna prova på olika hantverk.

Annons

– På några platser visas tillverkning såsom i Björkberg där det kommer att kokas rödfärg, säger Ingela Bornström, ordförande i Ljusnarsbergs konstklubb som arrangerar det hela.

Prova på

I Bäcktorp kommer besökarna att få prova på att tova ull. I Löa kommer minst en utställare att visa hur det går till att måla akvareller.

Ett 70-tal utställare på cirka 40 platser i kommunen med omnejd deltar i årets arrangemang. Diverse hantverk visas liksom glas, keramik och fotografier med mera.

– I år medverkar ett antal ungdomar, vilket vi tycker är roligt, säger Ingela Bornström. I Stora gården i Kopparberg visar en tjej fotografier. I bruksgården i Ställdalen är det ett gäng unga tjejer som också ställer ut fotografier.

I samband med kulturrundan kommer Blå soffan, konstklubbens utställningslokal under Ica-affären i Kopparberg, att vara öppen. Där visas en samlingsutställning.

Karta över utställarna

Inför helgens kulturbegivenhet i kommunen har konstklubben sammanställt en karta som visar var de olika utställarna finns. Kartan finns att få bland annat vid turistbyrån och flera lokala handlare.

– Nu hoppas vi att det blir bra väder och att många passar på att åka runt och studera kulturlivet i vår kommun, säger Ingela Bornström.

Mer läsning

Annons