Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre feriejobb efter löneökning

Kommunen erbjuder ett 60-tal ungdomar feriejobb. Något färre än förra året, men det beror på den löneökning som gjorts.

Annons

– Färre är behöriga att söka i år. Därför har vi god förhoppning om att alla som söker ska få jobb, säger ungdomssamordnaren Ann-Louise Björn.

God chans få jobb

Ungdomar som är skrivna i kommunen och går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet har rätt att ansöka. Även om kommunen minskar det totala antalet jobbplatser så är chansen att få feriejobb god.

Alla som anställs får arbeta i tre veckor och sex timmar per dag. Lönen har höjts från 45 till 50 kronor per timme, vilket ger en slutlön på 4 500 kronor. Jobbet delas in i tre perioder, vecka 24–26, 27–29 och 30–32. De sökande får önska arbetsområde. Om så krävs sker sedan lottdragning.

SommarprojektNytt för i år är att ungdomarna även kan söka sig ”Mitt sommarprojekt”. Detta sker i samverkan med Leader Bergslagens Ung i Bergslagen-satsning ”Mitt sommarprojekt”.

Under tre veckor får ungdomarna chansen att förverkliga sin projektidé, en idé som ska vara kopplad till hemorten. Vad projekten kan bestå i är det bara fantasin som begränsar, och att det ska hinnas med på tre veckor, vecka 24–26.

– Det känns riktigt roligt att kunna skicka ut ungdomar till något de själva brinner för, säger Björn.

TIll slutet av april– Redan nu har det ramlat in flera ansökningar.

Kommunens budget för ferieplatserna är 285 000 kronor i löner plus sociala avgifter.

Sista ansökningsdag är den 29 april.

Mer läsning

Annons