Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsbolag öppnar bobutik

Ljusnarsbergs fastighetsaktiebolag ska öppna en bobutik på Konstmästaregatan i Kopparberg i mitten av juni. Butiken ligger i samma fastighet som apoteket.

Annons

– Vi gör det här för att sälja in oss, säger bolagets verkställande direktör Torbjörn Larsson. Genom butiken blir vi mer lättillgängliga. Butiken ligger bättre till geografiskt än kommunhuset. Till att börja med ska vi ha öppet två dagar i veckan.

Seniorboende

Fastighetsbolaget har i dag 44 outhyrda lägenheter. Av dessa är 16 inte uthyrningsbara. Det totala beståndet är 308 lägenheter. Sett till det totala beståndet finns det för många tomma lägenheter, enligt bolagets vd.

– Vi måste göra vad vi kan för att få nya hyresgäster, säger Torbjörn Larsson. De tomma lägenheterna kostar mycket pengar. Nu måste vi göra allt för att bryta trenden.

Kan det bli aktuellt att riva fastigheter?

– Nej, inte som det ser just nu. Däremot kan det bli aktuellt att bygga om någon fastighet till seniorboende med hiss. I dag finns inga hyresfastigheter med hiss i bolagets ägo.

– Vi ser ett behov av seniorlägenheter. Nu ska vi fortsätta titta på den frågan. Framöver står vi också inför en del renoveringar. Både i Krokforsområdet och på Gärdet har vi fastigheter som behöver åtgärdas på olika sätt.

Mer läsning

Annons