Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femton anställda slutar frivilligt

Femton anställda i Ljusnarsbergs kommun utnyttjade möjligheten till frivillig avgång under tiden 2009–2011. Av dessa fick tio avgångsvederlag medan fem beviljades avtalspension.

Annons

– Det är lite svårt att beräkna om det blivit någon förtjänst för kommunen på dem som fått avgångsvederlag, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer. Som mest har vi betalat 200 000 kronor i avgångsvederlag.

Sparar 600 000

Däremot har kommunen sparat 600 000 kronor om man räknar på vad dem som fått avtalspension skulle ha kostat om de fortsatt till pension. 

– Totalt sett har vi inte ökat personalstyrkan efter de frivilliga avgångarna, säger ekonomichef Bo Wallströmer. Det viktiga är att vi inte återbesätter tjänsterna.

Det var i december 2009 som Ljusnarsbergs kommun erbjöd frivillig avgång i form avtalspension för dem som under perioden 2009–2011 var i åldern 63–65 år eller i form av avgångsvederlag för personer som var tillsvidareanställda.

Äldres personers önskan

– Beslutet var ett sätt att tillmötesgå äldre personers önskan, säger Wallströmer.

Den första januari 2012 upphörde erbjudandet. Kommunstyrelsen har beslutat att det inte blir något nytt erbjudande om frivillig avgång.

– Vi befinner oss i ett annat läge i dag, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Nu finns inget behov av att komma med något nytt erbjudande.

Mer läsning

Annons