Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmkollektiv med siktet inställt på kortfilmsfestival

Först gjorde de humoristiska kortfilmer på Kopparbergs torg. I helgen hade de långfilmspremiär i Kyrkbacksskolan. Men filmkollektivet Kopparberg at War har bara börjat jobba. Nu satsar de på filmfestival.

Annons

Förra sommaren var Linus Eriksson, 17, och flickvännen Anna Liss, 16, uttråkade. De hade suttit i samma säng i tre dygn när de kom på att de skulle börja göra film. Anna såg en annons om Kulturglimtar och de bestämde snabbt att satsa på att få med en film i programmet. Resultatet blev 65 minuter långa Salvation som visades på Kyrkbacksskolan under konstrundan. En mörk actionfilm som de gärna ser som postapokalyptisk.

– Jag gillar att genren är lite småläskigt och djup, säger Linus Eriksson.

– Ett plus är att den inte är så urvattnad, fyller Anna Liss i, och att det är lätt att få till rätt stämning tack vare miljöerna vi filmar i.

Filmen utspelar sig i Kopparberg och handlar om Bengt, som har överlevt ett virus som skördat större delen av mänskligheten.

– Vi följer överlevare som kämpar, säger Linus.

Bengt spelas av hans bror Rasmus Eriksson, 13, som är en av de fem killar som agerat skådespelare. En annan är Rasmus klasskamrat Jonatan Erstad.

– De flesta av mina och Rasmus vänner avgudar oss. Det har hänt att de har omringat mig i skolan och kastat frågor på mig, säger han.

I ett rum i Linus morfars källare håller de till. Han har all utrustning de behöver och i sommar har Anna och Linus till och med flyttat dit för lättare komma åt sakerna. Vilket kan behövas, nästa mål är Dalarnas Filmfestival som äger rum i Augusti. Tills dess skall de ha gjort en ny kortfilm, i samma anda som Salvation.

Mer läsning

Annons