Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler besökare på turistbyrån

Kopparbergs turistbyrå hade 9 250 besökare under 2010. Det är en ökning med 10,57 procent eller 884 besökare jämfört med 2009.

Annons

– Den positiva förändringen beror till allra största del på en rejäl ökning av svenska besökare, säger Ken Karlsson på turistbyrån. Det är glädjande eftersom vi ser dessa besökare som presumtiva kommuninvånare.

Att uppgången av svenska besökare blev så stor förvånar personalen vid turistbyrån. Detta i synnerhet som både Stenmässan och Treskillingdagen lockade betydligt färre besökare än vanligt.

Till och från Säfsen

– Vi kan också konstatera att antalet besökare från Holland, Belgien och Tyskland ökat. Många belgare och holländare har stannat till här på sin väg till och från Säfsen, säger Ken Karlsson.

När han nyligen redogjorde för årets turistsäsong inför kommunstyrelsens ledamöter framkom att de vanligaste mejlfrågorna till turistbyrån handlar om boende och aktiviteter.

– Vi ser för övrigt en ökning av antalet mejl.

Bra säsong i hela landet

Sommaren 2010 blev för övrigt en bra säsong för besöksbranschen i hela Sverige. Nya rekordsiffror redovisas för i stort sett allt mätbart när det gäller gästnätter, campingnätter, försäljningssiffror i handeln och restauranger.

Under hösten har turistbyrån i Kopparberg tillsammans med turistbyråerna i Hällefors, Lindesberg och Nora, som alla ingår i föreningen Tursam, jobbat med att planera verksamheten för nästa år, ta fram en Bergslagenbroschyr och planera vilka mässor kommunerna ska medverka vid under nästa år.

Mer läsning

Annons