Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler korttidsparkeringar utreds

Det behövs korttidsparkeringar närmare Ica. Det anser Barbro Resare i ett medborgarförslag. Kommunfullmäktige skickar nu förslaget för utredning till kommunstyrelsen.

Annons

– Vi är ju numera hänvisade till att mestadels uträtta våra postärenden i Ica-hallens förbutik. Ärenden som i allmänhet inte tar så lång tid. Pakethämtning inte att förglömma och paket kan vara tunga, framhåller Barbro Resare i sitt förslag.

Tage Westin (S), ordförande i kommunfullmäktige, välkomnar en utredning om parkeringssituationen i Kopparbergs centrum.

– Jag tycker det här vore ett bra tillfälle att faktiskt se över hela trafiksituationen genom centrum och se över skyltningen också längs genomfartsvägen. Som trafiksituationen är just nu är det ganska bökigt anser jag. Det här är min spontanta reaktion efter att tagit del av förslaget, säger Tord Westin.

Sedan Malmtorget byggdes om har parkeringsmöjligheterna i centrum också förändrats och omförflyttats.

– Vi har stoppförbud på genomfartsvägen förbi Ica och lämpligheten med detta kan man ha synpunkter på. Vad ger det för signaler för besökare när vi har stoppförbud på centrumgatan? Och kanske är det så att det finns ett behov av korttidsparkering vid Ica just för paketutlämning, med korttidsparkeringar som inte kräver ett handikapptillstånd.

Mer läsning

Annons