Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler politiker hoppar av

Fler politiker i Ljusnarsbergs kommun väljer att hoppa av sina uppdrag. De senaste i raden är socialdemokraten Lars Bergsten och vänsterpartisten John Wassberg.

Annons

Lars Bergsten har bland annat varit ordinarie ledamot i kommunfullmäktige. Han väljer av personliga skäl att lämna samtliga uppdrag med omedelbar verkan.

John Wassberg är också ordinarie i kommunfullmäktige. Hans studier lägger hinder i vägen för en fortsatt politisk karriär. Också han slutar direkt.

Beviljade

Kommunfullmäktige har beviljat båda avsägelserna. I båda fallen har kommunen begärt att länsstyrelsen ska göra en ny rösträkning för att få fram ersättare.

Samtidigt som två ledamöter lämnar kommunfullmäktige har en ny ledamot tillkommit. Det är sverigedemokraten Basil Smith, som efterträder Carl-Alfred Falk.

Slut på kandidater

Huruvida Basil Smith kommer att tacka ja till uppdraget återstår att se. Någon ersättare har länsstyrelsen däremot inte kunnat utse eftersom det nu är slut på kandidater inom Sverigedemokraterna.

Till ny ersättare i kommunfullmäktige för Kraftsamling för Ljusnarsberg har utsetts Siv Sjöstrand Önander. Hon efterträder Inge Sahlin som hoppade av nyligen.

Mer läsning

Annons