Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera unga tarplats i styrelsen

Kopparbergs bluesföreningen har lyckats med något som många föreningar har problem med – att rekrytera ungdomar till styrelsen. Fyra unga innehar nu flera av posterna.

Annons
Andrea Wolf, Mattias Gustafsson och Robert Hugosson är tre av de nya unga i Kopparbergs bluesförenings styrelse.

– Nu får fossilerna ställa sig på museum i stället, säger Robert Hugosson skämtsamt.

Han är tillsammans med Mattias Gustafsson en av föreningens ledamöter. Övriga unga är Andrea Wolf som tagit platsen som sekreterare och Kim Nordkvist som ansvarar för hemsidan.

Alla har ett gediget intresse för musik. Därför var det inte heller svårt att tacka ja till uppdraget när erbjudandet kom.

– Många unga tror nog att det är väldigt seriöst och allvarligt att ta ett styrelsuppdrag. Men det är inte så farligt, säger Andrea Wolf, som tidigare även var sekreterare i ungdomsföreningen Komiken.

De anser också att det är nyttigt att få in nya personer i föreningen. Det behövs helt enkelt fler som hjälper till att dra föreningen framåt.

– Det vore kul om vi fick med fler yngre. Och jag tror inte att det är något problem, säger Robert.

Ungdomarnas första uppdrag är att arrangera en konsert till hösten. Redan nu har de saker på gång, men exakt vad vill de inte avslöja ännu.

Sedan ett år tillbaka har Robert arbetat sida vid sida med Sören Karlsson, som musikansvarig i föreningen. Den erfarenheten kommer väl till pass inför höstens konsert. För att planera och arrangera en konsert är krävande.

– Men vi har Sören som ställer upp och hjälper oss med det vi inte riktigt har koll på, säger de.

Ungdomarna har många idéer och planer inför framtiden. En förhoppning är att amfiteatern i Bångbro ska iordningställas. Där skulle de gärna arrangera en och annan utomhuskonsert.

– Vi vill gärna göra något under sommaren. Då är man inte så begränsad till ett visst antal besökare.

Som det är nu får 450 personer vistas i Bångbrofolkan.

Mer läsning

Annons