Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändringar i bostads-marknaden är oroande

Bostadsmarknaden i Kopparberg har liksom befolkningen förändrats genom åren. Även om det inte är alltför dystert i vare sig bostadsrättsföreningar eller allmännyttan är oron inför framtiden relativt stor.

Annons

Det finns sex HSB-föreningar i Kopparberg. Tillsammans har de cirka 200 lägenheter. En av dem är bostadsrättsföreningen Hemvreten, som har femtio lägenheter på Kyrkvägen i Kopparberg.

Vicevärden Jean Lundberg berättar att det, jämfört med för några år sedan, är svårt att få folk att köpa en lägenhet i Kopparberg.

För att slippa ha tomma lägenheter har föreningen hyrt ut några av dem, bland annat till studenter vid Campus. När nu Campus läggs ner finns stor risk att lägenheterna förblir outhyrda.

– Det blir det nog tuffare, säger Jean Lundberg.

Det som behövs är att fler personer väljer att flytta till Kopparberg, säger Lundberg. Men hur det ska gå till kan han inte svara på.

Bostadsrättsföreningen Kopparbergshus, Riksbyggen, bakom Gärdeskiosken har 57 lägenheter, varav många är ettor. Nästan alla är just nu fyllda. Inte heller brukar en lägenhet stå tom särskilt länge, vilket kan bero på den låga insatsen, cirka 1 krona.

Inom allmännyttan finns i dagsläget endast 19 lediga lägenheter. Den lägsta siffran på mycket länge.– I en framtid, och på goda grunder, kan jag säga att det kommer att öka på, säger Lars Westlund, vd för Ljusnarsbergs fastighetsbolag.Orsaken är, även här, Campus flytt från Kopparberg. Tjugo av bolagets totala bestånd är just studentlägenheter.

Fotnot: Undersökningen ger ingen helhetsbild av bostadsmarknaden i Kopparberg eftersom alla hyresvärdar och bostadsrättsföreningar inte tillfrågats. Därmed är den tänkt att ge en generell bild av marknaden och den oro som finns bland bostadsrättsföreningar och den kommunala allmännyttan.

Mer läsning

Annons