Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreslår ny organisation

En ny organisation inom kommunens bildningsverksamhet kan bli verklighet. Bildningschef Anders Nordlund lägger fram ett förslag i början av april.

Annons

I slutet av förra året sade förskolechefen Shanti Antonsson upp sig. Hon lämnade sin tjänst i mars. Någon rekrytering efter en ny kraft har dock inte påbörjats. Ronnie Edvardsson och Natalie Peart från miljöpartiet är i en skrivelse till bildningsutskottet kritiska till att rekryteringen inte startade redan i början av året.

– Orsaken är att jag i samband med detta har funderat över organisationen, säger Anders Nordlund.

Nordlund säger att han har ett nytt förslag till organisation inom bildningsverksamheten och lägger fram det i början av april för bildningsutskottet. Han vill inte föregå processen och säger ingenting om innehållet eller vad förslaget kan komma att innebära.

Tills vidare övertar Anders Nordlund chefskapet även för förskolans verksamhet.

I samma skrivelse riktar MP även kritik mot kommunen i rekryteringen av lärarvikarier. Edvardsson och Peart påstår att kommunen inte ens söker behörig personal till olika vikariat.

– Jag har svårt att bemöta kritiken då jag inte sett skrivelsen, men självklart söker vi behöriga till olika tjänster. I den mån vi får tag på behöriga så anställs de. I fråga om timvikarier kan det säkert vara annorlunda, säger Anders Nordlund.

Mer läsning

Annons